Uteslut vissa register från Fortnox

Ibland vill man ha lite extra koll på vilken data som lämnar Fortnox. Oftast handlar det om GDPR eller åtagande man själv har mot sina kunder. Så här gör du det.

:bulb: Information: Vi arbetar på att du i app.enhanza.com ska kunna välja bort vissa register. I väntan därpå kan du använda nedan metod (workaround).

När du lägger till en ny (eller återansluter en befintlig) Fortnox-organisation kommer du slutligen till steget nedan. Där kan du i URL:en (adressfältet) plocka bort de register som du inte vill ska lämna Fortnox.

Tryck på Enter när du tagit bort de register du inte önskar ska hämtas. Då ska de försvinna från listan under.

:mega: Viktigt! Tänk på att vissa behörigheter är kritiska för att integrationen ska fungera, så ta bara bort uppenbara register, som kund- eller fakturaregister.

Det är också möjligt att rensa existerande register från detaljerad data. Meddela bara oss vilken data som du inte önskar ha lagrad hos oss. Då kommer systemet automatiskt att radera den efterhand som den anländer.

:adult:t4: Exempel: En av våra kunder vill inte att deras kundnamn ska synas någonstans. Därför raderas fältet “Benämning” på alla verifikat inom serien “B”. Den serier är bokförda fakturor där kundnamnet automatiskt följer med till verifikatet i Fortnox.