Inget betaldatum på betalda leverantörsfakturor

Det ser ut som att det finns felaktigheter i fact_supplier_invoices, vilket gör att hela vår kassaflödesprognos blir felaktig – antar att detta kan vara ett ganska allvarligt problem även för att andra kunder.

Det som ser ut att vara fel är huruvida fakturor är betalda eller inte. Fakturor som är betalda och står som betalda i Fortnox saknar ett datum i fältet FinalPayDate. Har skickat exempel i privat tråd.

Vore super att få en förklaring och gärna lösning på det!

Hej @Gustav och välkommen till forumet! :wave:

Tack för din fråga och för exemplet du skickade separat.

Jag kan notera samma sak som du, att det saknas datum i fältet FinalPayDate på leverantörsfakturor som defakto är betalda. Leverantörsfakturan i ditt exempel slutbetalades redan 2022-09-14.

Jag har skapat ett supportärende åt våra utveckla för att reda ut det. Återkommer så snart det är utrett.

Hej igen @Gustav! Tack för ditt tålamod i det här ärendet.

Vår hypotes är följande. När en ny post i Fortnox skapas eller en befintlig ändras meddelar Fortnox API oss om detta. Vår system tar då dessa ändrade uppgifter och laddar in kundens dataset.

Dock verkar det som att Fortnox inte meddelar om ändringar som sker i bakgrunden, t.ex. om en leverantörsfaktura markeras som betald utan att ni manuellt gör det i programmet.
Det innebär i så fall att vi aldrig får reda på den förändringen.

Utvecklarna genomför tester tillsammans med Fortnox och jag återkommer så snart frågan är utredd.

Hej,

Okej! Vad menar du med att förändringar görs i bakgrunden - Vilka typer av betalningar är det som inte fångas som det ska?

Det är bara en teori i nuläget. Vi inväntar svar från utvecklarna hos Fortnox.

En faktura kan ju markeras som betald, manuellt i programmet. Eller så kan Fortnox genom koppling till banken automatiskt markera den som betald. Det är den senare betalning som vår teori tror inte slår igenom i deras API.

Vi återkommer så snart vi vet mer.

Hej @jonshubeli !

Har ni fått någon klarhet i detta ännu?

Allt gott,
Gustav

Hej @Gustav!

Vi fick idag bekräftat från Fortnox utvecklare att vår teori stämmer. De aviserar inte i deras API när en leverantörsfaktura markerats som betald av systemet, bara när den markeras manuellt av en person i programmet.

Det är en begränsning i deras API som vi inte kan påverka. Vi behöver vänta tills de åtgärdat det. Av erfarenhet kan det dessvärre dröja.

Om möjligheten att analysera slutbetalning av leverantörsfakturor är av stor vikt för er som kund får vi titta på hur vi eventuellt kan lösa det.